Rust


Rust

Begin September brak er voor mij een nieuwe periode aan. Ik begon aan mijn studie Geschiedenis in Leiden. Met veel plezier ging ik naar de colleges en ik wilde elke dag nieuwe dingen leren, maar al snel bleek ik de verkeerde aanpak gebruikt te hebben. Mijn resulaten waren slecht en ik had hierdoor heel veel stress, wat het niet veel beter ging maken. 

Mijn laatste tentamens gingen hierdoor helemaal mis, dus moest ik van mijzelf nog harder werken. Wat natuurlijk niet de juiste aanpak was. Het ging natuurlijk weer niet zo goed.
Uiteindelijk heb ik besloten dat het zo goed was. Ik schreef mij uit en stopte met de studie. Door deze keuze nu te maken zou ik volgend jaar gewoon opnieuw kunnen starten en ditmaal met een veel betere aanpak. Zodra ik gestopt was vond ik dat wat ik de afgelopen paar maanden niet had gevoeld, namelijk rust!
Nu ga ik natuurlijk niet een jaar lang niks doen, ik ben nog steeds bezig met mijn studie, maar nu bereid ik alvast alles voor, zodat ik volgend jaar veel minder stress heb.Alles op mijn gemak en met rust in mijn hoofd. Wat een fijn gevoel is dat!

Ook wil ik even al mijn vrienden en familie bedanken voor de steun die ze mij de afgelopen maanden hebben gegeven, terwijl ik deze keuze maakte.Ik wilde niet opgeven, maar kon ook niet door gaan. Nu weet ik dat dit geen opgeven is.

Om deze reden ben ik ook een tijdje hier afwezig geweest. Ik moest even vinden hoe ik mijn tijd indeelde en wat mijn prioriteiten waren. Nu ben ik weer terug en zal ik weer proberen vaker te bloggen!

Hebben jullie je ook ooit zo gevoeld?

Reacties

 1. keimooie foto's!! & het is echt goed dat je bent gestopt, anders zou het toch alleen maar slechter gaan waarschijnlijk, doordat de stress zich opstapelde! volgend jaar opnieuw, en dan komt dat helemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allereerst: wat een ongelooflijk mooie foto's! Alsof je de tijger bijna kunt aaien!
  Daarnaast, zoals je al wist, vind ik het zo'n goede en wijze keuze van je. Ik heb ook vaak het gevoel dat alles maar goed moet gaan en snel, maar deze keuze is ook goed en brengt je waarschijnlijk veel meer waardevolle lessen dan als je aan een stuk door moest gaan en stressvol in het leven zou staan. Ik kan niet wachten op je volgende blogje! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Eef! Ik zou echt niet weten wat ik zou moeten zonder vrienden zoals jij! Ik ben ook echt super blij dat het zo goed gaat op de uni bij jou!

   Verwijderen

Een reactie posten

Recommended