The Past Months

Hallo lieve lezers,
Jullie hebben al een tijdje niks van mij gehoord. Dit klopt helemaal. Ik had de afgelopen maanden geen tijd om te posten en ik moest na die drukke periode even andere dingen doen. Als ik dit post ben ik net terug van vakantie en heb ik besloten om weer te gaan posten. Nu wil ik eerst vertellen wat er de afgelopen maanden allemaal is gebeurd.


Uitslag Numerus Fixus
Zoals jullie misschien wel weten had ik mij ingeschreven voor de studie Geneeskunde en de studie Biomedische Wetenschappen. Deze studies waren beide een Numerus Fixus studie wat inhoud dat je er toetsen voor moet maken en dergelijke. Dat heb ik dus gedaan. Daarna kwam het lange wachten. Op de dag voor de uitslag was ik zo zenuwachtig, als ik de volgende dag wakker zou worden zou ik kunnen zien welke studie ik ging doen. Na een slapeloze nacht keek ik op mijn studielink account en moest ik even slikken toen ik zag dat ik bij geen van beide was toegelaten. Ik was boos en teleurgesteld. Ik had nu zo hard gewerkt om nu niet te weten wat ik zou gaan doen na mijn examens. De teleurstelling werd alleen nog maar erger toen ik het aan mijn ouder vertelde. Natuurlijk moest ik huilen en was ik hartstikke boos. Maar ik besloot om niet bij de pakken neer te gaan zitten en ging met mijn moeder praten over wat ik dan kon gaan doen. Ik had als derde optie nog wel Biologie studeren in Leiden, maar ik twijfelde daar zo erg over. Mijn moeder vroeg me wat ik nou echt altijd super leuk vind op school. Toen kwam er langzaam dus uit dat ik Geschiedenis altijd zo geweldig had gevonden, dat ik daar misschien maar naar moest gaan kijken. Ik besloot snel nog te gaan kijken of er een meeloopdag was in Leiden. En ja hoor, er was er nog een.

Meeloopdag Geschiedenis
Het was zo ver ik had aan al mijn vrienden verteld dat ik niet was toegelaten bij Geneeskunde, maar dat ik wel een andere interessante studie had gevonden. Wel een totaal andere richting op. Maar wel iets wat ik echt leuk vond. Mijn vrienden steunde mij volledig bij deze keuze en waren benieuwd wat ik er van zou vinden.
Na een drukke dag door Leiden, waarbij ik een rondleiding door de stad kreeg, een hoorcollege en een werkcollege volgde en nog de kans kreeg om vragen te stellen, besloot ik dat dit mijn studie zou worden, misschien zou dit zelfs een betere keuze zijn dan Geneeskunde.

Achttien
Een ander groot ding was dat ik op 1 mei jarig was en 18 werd. Ik zat op dat moment helemaal in de examenstress en besloot het kleinschalig te vieren. Ik zou met mijn 5 vriendinnen gezellig bij mij thuis afspreken en lekker kletsen. Ik had allemaal lekker hapjes. En we hebben een hele leuke avond gehad. Het voelt zo raar om achttien te zijn. Het voelt namelijk nog steeds niet volwassen, maar misschien komt dat nog. Je weet maar nooit.

Examens
En ja hoor, toen was het zo ver. Na weken keihard blokken, moest ik het nu laten zien. Het was tijd voor de examens. We begonnen met wiskunde, welke ik gelukkig niet zo moeilijk vond. Scheikunde is iets wat ik het afgelopen jaar heel moeilijk ben gaan vinden en ik was dus ook super zenuwachtig voor dat examen. Gelukkig kwam ik redelijk vrolijk uit het examen. Het was namelijk minder moeilijk dan gedacht. Toen kwam het volgende examen waar ik bang voor was. Namelijk, Natuurkunde... Dat vak heb ik altijd heel leuk gevonden, maar op de een of andere manier ging het sinds de bovenbouw niet zo lekker. Na het examen twijfelde ik over hoe het ging. Ik durfde niet te zeggen dat het goed ging, maar het leek ook niet slecht te gaan. Alle zorgen leken voorbij totdat ik aan mijn laatste examen begon. Management & Organisatie... Na de eerst vraag raakte ik al in paniek en dacht ik: Oh nee, ik ga mijn examens niet halen, ik ga echt een drie halen voor dit vak. Na het examen begon het lange wachten...

De examen uitslag
De dag was eindelijk aangebroken. De vlag stond klaar en ik kon gebeld worden vanaf 2 uur. 's Ochtends vroeg zat ik al op de bank te wachten. Ik dacht dat ik gek werd zolang duurde het. Mijn ouder gingen naar hun werk en mijn zusje naar school. Om 12 uur kwam mijn vader weer thuis zodat hij er zou zijn als ik gebeld werd. In de klassenapp was het stil. Tot kwart voor 2. Toen zeiden mensen opeens dat ze al gebeld waren en dat ze waren geslaagd. Toen raakte ik in paniek, want dat had ik niet verwacht. Ik was nog steeds heel erg bang dat ik gezakt was. Stipt om 2 uur werd ik gebeld. Mijn Nederlands Docente had ik aan de lijn. Na een korte stilte zei ze: ik mag jou mooi nieuws brengen. Hiervan schrok ik. Dus ik zei zo stom als ik ben: Echt?! En toen zei ze: Je bent geslaagd! Ik geloofde het echt niet en ik moest een beetje huilen. Toen ik had opgehangen appte ik snel mijn moeder (want die had een examen dus ik kon niet bellen) en toen rende ik naar boven om een tas te halen die ik aan de vlag kon hangen. Ik was zo trots toen die buiten aan de muur hing.

Het waren dus drukke maanden. En sinds die uitslag heb ik veel afgesproken met vrienden en lekker uitgerust. Nu is het tijd om me weer te focussen op bloggen. Dus ik ga nu snel allemaal foto's editen en postjes in elkaar zetten.

Reacties

 1. Aah fijne update Kirsten! Allereerst nog gefeliciteerd!! Wat goed dat je bent geslaagd! Ik reageerde trouwens precies hetzelfde, namelijk: 'echt?' en toen moest ik kei hard huilen haha. Aah, wat balen dat je niet bent toegelaten voor Geneeskunde, maar hopelijk bevalt de studie Geschiedenis je goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik denk dat ik het zeker wel leuk ga vinden. Ik krijg er zoveel zin in, nu het dicherbij komt.

   Verwijderen
 2. Zo veel respect voor je en zo stoer dat je een nieuwe, totaal andere studie hebt gekozen. Ik was zo opgelucht toen je het leuk vond!! Als je de examenuitslag beschrijft herleef ik het moment helemaal.
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. awww dat is zo lief, Eef! Ik denk nog zo vaak terug aan die dag! Maar ik kan ook echt niet wachten totdat ik weer aan een nieuw hoofdstuk van mijn leven kan beginnen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Recommended