Sigma 105 mm F/2.8


Eindelijk was het zover , na maanden sparen ging ik een nieuwe camera lens kopen. Al die maanden wist ik al precies wat ik wilde, namelijk een telelens, totdat ik er een paar minuten voordat we vertrokken er achter kwam dat die lens misschien toch niet was wat ik wilde. Dus stapte ik in de auto met alleen het idee: ik wil een macro lens. Ik kan je nu alvast vertellen, ik ben nog nooit zo blij geweest.

Nadat ik in de winkel had gevraagd wat voor macro lenzen ze hadden, kreeg ik een hele waslijst voor mijn neus. Dat was schrikken, ik had nul idee welke de beste was en welke iets voor mij was. Gelukkig was de verkoopster zo aardig om te vragen wat ik wilde doen met de lens en zo kwamen we uit op twee lenzen die echt wat voor mij waren. En toen moest de keuze gemaakt worden. Al snel probeerde ik de Sigma 105 mm F/2.8 uit en wat een pracht lens was dat. Dit werd hem.

even een foto maken van je oude lens, om te zien hoeveel detail de lens heeft

De Sigma 105 mm lens is voor mij echt de perfecte lens. Eenmaal thuis achtervolgde ik de katten, zat een tijdje naar bloemetjes te staren, achtervolgde de katten nogmaals en ik had een beetje actie met een prachtige (maar toch wel een beetje enge) spin. Volgens mij was ik die hele middag alleen maar aan het glunderen en ik wilde alleen maar meer en meer foto's maken.


Deze best wel grote lens maakt echt hele gave foto's en het is zo mooi, omdat je alle details extra goed ziet met deze lens. Het blijft genieten met deze lens. Elke foto is anders en toch hebben ze dezelfde kwaliteiten. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik hem echt gekocht heb en nu moet ik vooral wachten tot het echte herfstweer begint en ik een mooie boswandeling ga maken.

Reacties

  1. Wat een ontzettend gave foto's heb je met je nieuwe lens gemaakt!!! Natuurlijk doet de lens goed zijn werk, maar het ligt ook aan de fotografe dat de foto's zo mooi zijn ;)
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Recommended