Summer In Holland Part 3


En toen waren we bij deel drie aanbeland! Hierin lees je over dag 7 tot en met 9 van mijn vakantie! Heb je de vorige delen nog niet gelezen? Die vind je hier en hier! Have fun!

Day 7
Vandaag zou het weer een prachtige dag worden, dus redenen genoeg om vroeg op te staan en op tijd in de auto te stappen om naar het Zuiderzeemuseum te verstrekken. Het was even een tijdje in de auto zitten, want Enkhuizen ligt nu eenmaal niet om de hoek, maar wat hebben we een leuke dag gehad.Groot koolwitje
Wanneer je je kaartje gekocht hebt stap je op een boot die je naar het museum brengt. Om de 15 minuten vertrekt er een boot, dus lange wachttijden zijn er niet. Vanaf dat moment kan je overal heen waar je maar naar toe wilt.

In het Zuiderzeemuseum zijn allemaal oude huisjes te vinden waar je doorheen kan lopen en kan kijken naar hoe alles vroeger was. Ook laten ze op verschillende plekken alle ambachten zien. Zo kan je gerookte vis kopen, die echt heerlijk was, je kan meekijken bij de smid en nog veel meer


Ik vind deze kopjes zo schattig!


Day 8
Op deze dag beleefde we een flink avontuur tijdens een wandeling van 8 kilometer. Toen we de wandeling begonnen werd het al flink warm en we wisten dat we een aardig stukje over de hei moesten lopen. Dus toen het eerste stukje beschut was, was dat een flinke opluchting. Niet veel later liepen we langs de hoge varens. Plotseling klonk er tussen de varens een flink geritsel en aangezien we zeker wisten dat er een beest zat en we niet wisten wat het was zijn we maar snel doorgelopen.Eenmaal bij de rand van de hei aan gekomen zagen we een zwijntje de weg oversteken en de bossen in rennen. Hierna gingen we de hei op. Op deze hei werd er gewaarschuwd om de paden niet te verlate, omdat er nog munitie van de Tweede Wereldoorlog lag en die munitie werd nu geruimd. Terwijl we over de hei liepen zagen we onder een groepje bomen twee hele mooie edelherten staan en niet veel later spotten we ook een roofvogel in de lucht.

De pootafdruk van het overstekende zwijn.Ik heb hier de edelherten omcirkelt aangezien ze heel slecht te zien zijn
Nu komt het spannende. We liepen al een heel stuk verder en kwamen op bij een soort hele grote kuil, waar we om heen liepen. Iedereen vond het wel een plek waar zwijnen konden rondscharrelen, maar die liepen er natuurlijk niet. Tegen onze verwachtingen in stonden ze wel een paar honderd meter verder op het pad. We zagen eerst alleen een volwassen exemplaar met een aantal jongen, maar toen een aantal jongen de andere kant op gingen en niet met moeder mee gingen, wisten we dat er meer in de buurt was. En ja hoor, tussen de bosbessenstruiken door kwamen een flink aantal koppen omhoog. Maar ze waren al snel weg, omdat ze heel erg schrokken van ons. Jammer genoeg heb ik dus ook geen foto's kunnen maken van deze prachtige beesten.

Een Grove den


Day 9
Op deze dag was het veel te warm om iets te gaan doen, dus het bleef een thuis blijf dagje en ik heb heerlijk foto's bewerkt en een serie gekeken.

Reacties

Recommended