The Lovely Rain

Het is op dit moment prachtig weer en misschien vinden sommige van jullie de titel een beetje raar klinken, maar ja ik vind regen nu eenmaal een mooi iets. En dan bedoel ik dat ik het mooi vind zolang ik er maar niet zelf in hoef te lopen of fietsen. In de auto of wanneer ik in mijn kamer zit dan kan ik er echt van genieten!
Dat getik op het dak wanneer je in je bed ligt, wachtend tot je in slaap valt. Daar kan ik echt van genieten! De druppels die op het raam naar beneden rollen  terwijl je in de auto naar buiten kijkt en geniet van de muziek op de radio. De regen zorgt ervoor dat wanneer ik mijn huiswerk doe, ik blij ben dat ik binnen zit en echt mijn huiswerk doe. In plaats van dat er verlangens door mijn hoofd spoken, verlangens om buiten te lopen.

Maar niet alleen tijdens de regen ben ik blij, voor de regen hangt er zo'n heerlijke geur in de lucht. De geur van water. Water dat nu nog in de lucht zit, maar ieder moment met bakken uit de hemel kan vallen. De grijze, donkere, dreigende lucht die langzaam naar je toe komt en waarvan je weet dat er aardig wat water uit gaat komen. Dit maakt mij blij!

Na de bui, wanneer de druppels langzaam van het raam verdwijnen en je nog prachtige foto's kan maken van planten met waterdruppels erop, spinnenwebben waar druppels aan hangen en de dieren langzaam weer tevoorschijn komen.Een zomerse regenbui zorgt voor verkoeling terwijl een regenbui tijdens de herfst of de winter juist zorgt voor een warm gevoel. Het is gezellig! Binnen voor het raam zitten met een kop verse muntthee en dan lekker naar buiten staren. Dit is echt ontspannen!

Dit zijn de momenten dat ik regen koester, er van houd en het liefst wilde dat ik er meer van kon genieten dan ik nu al kan.
Dit zijn de kleine dingen die het leven zo mooi maken! De momenten die jij als een genot ziet kunnen ervoor zorgen dat je dag in een klap beter was dan daarvoor! Het is een deel van ons en zonder dit zouden we misschien een ander persoon zijn. Tenminste, ik zou een ander persoon zijn! De regen heeft een soort van kalmerend effect. Van binnen word ik rustig wanneer ik naar de regendruppels op mijn zolderraam kijken en ze naar beneden zie rollen. Ik vraag me dan altijd af welke druppel als eerst beneden is, dit is iets wat ik van kleins af aan al doe.

Hebben jullie ook zo'n liefde voor regen of iets anders?

Reacties

  1. Ik vind regen ook heel fijn, vooral als je in bed ligt en het zachte ritme van de regen tegen je raam aanhoort.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yes, de regen is onwijs fijn (tenzij ik er doorheen moet fietsen, hihi). Regendruppels zijn ook nog eens onwijs fotogeniek en dat bewijs jij maar weer eens!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie foto's :) Ik vind schaduw en zonnestralen ook altijd zo'n mooi iets!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Recommended